TUKEA ELÄMÄÄN

Tukea omassa seurakunnassamme

Elämässä voi tulla eteen odottamattomia tilanteita: onnettomuuksia,  työttömyyttä, rahahuolia, ihmissuhdekarikoita, sairautta, läheisen kuolema.  Kriisitilanteissa ihmisen omat voimat eivät useinkaan riitä.

Kirkon perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä niin käytännöllisissä asioissa kuin henkisessä selviämisessä. Sinua kuunnellaan ja kuljetaan rinnallasi vaikeuksien keskellä. Uskosi vahvuutta ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon jäsen.

Kun tarvitset apua ja tukea vaikeuksissasi, voit ottaa yhteyttä seurakunnan pappiin tai diakoniatyöntekijään soittamalla tai sähköpostitse. Diakoniatyöntekijän tavoitat myös vastaanottoaikana toimistosta.

Seurakunnan kaikki työntekijät ovat vaitiolovelvollisia, joten voit keskustella luottamuksellisesti.

Diakoniatyön alla toimivat ryhmät tarjoavat myös vertaistukea eri elämän tilanteisiin:

Omaishoitajat kokoontuvat kerran kuussa seurakuntakodilla. Toiminta järjestetään yhteistyössä Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa.

Leskiryhmä kokoontuu syyskauden ajan noin kahden viikon välein seurakuntakodilla. Ryhmään kutsutaan kirjeellä edellisen vuoden kevään ja  kyseisen vuoden kevään välillä puolisonsa menettäneet.

”Selvä päivä”-ryhmä  ja Soppa ja soitto-ryhmä tarjoavat yhdessäoloa, toinen toisensa tukemista, keskustelua, musiikkia ja yhteisen aterian. Molemmat ryhmät kokoontuvat Torstaituvalla vuorotellen noin kahden viikon välein.

Ryhmistä saat tarkempaa tietoa diakoniatyöntekijöiltä ja seurakunnan ajankohtaistiedotteista.