Toimitusten musiikki

Musiikilla on tärkeä tehtävä kirkollisissa toimituksissa. Kasteissa, häissä tai hautajaisissa sillä voidaan ilmentää toimituksen luonnetta ja kristillistä uskoa.

Toimitusten musiikin valinnassa tulee ottaa huomioon niiden jumalanpalvelusluonne. Seurakunnassa toimitusten musiikista vastaa kanttori. Toivottavaa on, että tilaisuuksien virsistä ja muusta musiikista neuvotellaan etukäteen toimittavan papin ja kanttorin kanssa.

Urkumusiikkia soitetaan yleensä häissä ja hautajaisissa ainakin alku- ja loppusoittoina. Tämän lisäksi urkumusiikkia voi olla muuallakin toimituksen kuluessa. Muu soitinmusiikki sekä lauluesitykset tuovat usein oman arvokkaan lisänsä toimitukseen. Virsillä on tärkeä tehtävä kaikissa toimituksissa.

Tästä löydät häämusiikkia

Tästä löydät hautajaismusiikkia