VIRKATODISTUSTILAUS

VIRKATODISTUKSET

Savitaipaleen ev.lut. seurakunnan jäsenistä tai entisistä jäsenistä voi tilata virkatodistuksen

-alla olevalla lomakkeella

-puhelimitse puh. 040 524 5400 (voi jättää soittopyynnön, jos virasto ei ole avoinna)

-käymällä kirkkoherranvirastossa, Peltoinlahdentie 32, Savitaipale (avoinna ma-to klo 9-13)

-sähköpostillakin voi tilata, mutta henkilötunnuksia emme suosittele laittamaan viestiin, sillä normaali sähköpostiyhteys on suojaamaton ja tiedot saattavat joutua vääriin käsiin

VIRKATODISTUS VOI OLLA

- Elää-todistus, joka sisältää elossa olevan henkilön omat yksittäiset tiedot. Toimitusaika on heti.

- Sukuselvitys, joka sisältää tietoja elossa olevan henkilön tai vainajan puolisosta, lapsista,
   vanhemmista, muutoista. Toimitusaika noin kahden viikon kuluessa.
   Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen* ja kuolinpesän asioiden hoitoon.
   Sukuselvitys voidaan luovuttaa vasta, kun virallinen kuolintieto on tullut väestötietojärjestelmään.
   Tilauksen voi jättää kirkkoherranvirastoon jo aiemmin.

*Perunkirjoitusta varten tarvitaan vainajasta katkeamaton ketju kaikista niistä
            seurakunnista/rekisteriviranomaisista, joissa henkilö on 15 vuotta täytettyään ollut kirjoilla.

Vuoden 2013 alussa otettiin käyttöön kirkon yhteinen jäsenrekisteri, joka kattaa kaikki
            Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat 1.10.1999 alkaen.
            Tämä tarkoittaa, että seurakunta, jossa henkilö on ollut viimeiseksi jäsenenä
            (kuolinseurakunta), voi yhdellä   todistuksella todistaa henkilön 1.10.1999 jälkeiset
            jäsenyydet eri ev.lut. seurakunnissa.
            Tätä aikaisemmat todistukset täytyy vielä toistaiseksi tilata aikaisemman käytännön
            mukaisesti jokaisesta seurakunnasta erikseen.
            Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys maistraatista.

SUKUTUTKIMUKSET

Sukututkimuksen voi myös tilata alla olevalla lomakkeella. Toimitusaika on noin 3 kuukautta.

Huomioitavaa
Savitaipaleen seurakunnan vanhat kirkonkirjat ovat lähes kaikki tuhoutuneet v. 1918 pappilan tulipalossa.
Palosta säilyi vain 2 kirkonkirjaa: v. 1900-1909 rippikirja (kylät P-Ö) ja v. 1900-1909 lastenkirja (kaikki kylät, mutta ei kaikkia tietoja silloin Savitaipaleella kirjoilla olleista)
Esimerkiksi vanhat kastettujen, vihittyjen, kuolleitten ja muuttaneiden kirjat ovat palaneet.

1900-1909 oli käytössä kahdenlaisia rippikirjoja:
a) rippikirjoja, joihin on merkitty aakkosittain kylät, ja taloittain rippikoulun käyneiden seurakuntalaisten syntymä- ja kuolintiedot, vihkiajat, muutot jne. Näistä kirjoista on siis säilynyt vain yksi kirja aakkosten loppupäästä.
b) lastenkirja, johon on kylittäin merkitty otsikonomaisesti puolisoiden nimet (ei kaikkia tietoja) ja heidän nimiensä alle lapsia sitä mukaa kun ovat syntyneet. Lapsen tiedot on siirretty rippikirjaan konfirmaation jälkeen.

Palon jälkeiset kirkonkirjat alkavat noin vuodesta 1920.

Jos sukututkimustilaus koskee aikaa ennen 1918, tilauksen lisätietoihin kannattaa kirjoittaa kaikki mahdollinen tieto (huhutietojakin) mitä kyseisestä suvusta tilaajalla on.

* Henkilö

Tilaajan tiedot

Virkatodistus lähetetään postitse (Maksun voi suorittaa mukana seuraavalla pankkisiirtolomakkeella)

* merkityt kentät on pakollisia

Alla olevaan kenttään on kirjoitettava tarkistusnumero ennenkuin lomake lähetetään eteenpäin. Kirjoita kenttään kolme kakkosta.