REILUN KAUPAN SEURAKUNTA

Reilun kaupan järjestelmä on olemassa, jotta myös kehitysmaiden ihmisillä on mahdollisuus tulla toimeen omalla työllään, huolehtia ympäristöstään ja saada lapsensa kouluun. Kuluttajalle Reilun kaupan merkki tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään arkisten valintojen kautta.

Savitaipaleesta Reilun kaupan seurakunta
Seurakunnat ovat yhdessä Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa toimineet uranuurtajina maailmanlaajuisen oikeudenmukaisuuden ja yhteisvastuun edistämiseksi. Toukokuun 15. päivänä 2007 käynnistyi Reilun kaupan seurakunta-kampanja.

Savitaipaleen kirkkoneuvosto teki 4.6.2007 päätöksen, että Savitaipaleen seurakunta ilmoittautuu Reilun kaupan seurakunnaksi ja sitoutuu käyttämään Reilun kaupan tuotteita sekä tiedottamaan Reilun kaupan tuotteista toiminnassaan.

Seurakunta oli tehnyt jo 4.12.2000 päätöksen ryhtyä käyttämään Reilun kaupan kahvia seurakunnan omassa toiminnassa. Päätös ilmoittautua Reilun kaupan seurakunnaksi laajentaa seurakunnan tukea Reilun kaupan aatteelle.

Reilu kauppa on kuluttajalle tapa varmistua siitä, että kehitysmaassa kasvatettu tuote, kuten kahvi, tee, kaakao, banaani tai puuvilla on viljelty ihmisten ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.  Tuotteet tunnistat Reilun kaupan merkistä. Savitaipaleelta löytyy mm. seuraavia tuotteita: kahvi, tee, kaakao, tuoremehu, ruokosokeri, riisi, mysli, banaani ja ruusukimppu. Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen ei ole uhka paikallisten ja kotimaisten tuottajien tuotteille!

Lisää tietoa Reilusta kaupasta