Rauhanlaakson hautausmaa

Savitaipaleen nuorin hautausmaa on Rauhanlaakso, vuodelta 1956, joka sijaitsee siunauskappelin läheisyydessä Taipalsaaren tien varressa.

Rauhanlaakson portti uusittiin
v. 2007: portit ovat kirkon vanhat portit, jotka kunnostettiin Mäkelän Takomossa ja graniittipylväät ovat teetetty Peipohjan Kiviveistämössä.

HAUTAPAIKKA RAUHANLAAKSOSSA
Rauhanlaaksossa 1 hautapaikka tarkoittaa 1,25 x 2,5 m alaa, jossa on 1 arkkuhautasija.

HAUTAAMINEN
Rauhanlaaksossa voidaan haudata vain yhteen kerrokseen.

Samaan arkkuhautasijaan voidaan haudata uusi arkku 30v. välein.

Tuhkauurnan (tai useampia) voi haudata milloin vain joko arkkuhautaan tai uurna-alueelle.

Rauhanlaaksossa on arkkuhautapaikkojen lisäksi Savitaipaleen seurakunnan uurnahauta-alue, jota käytetään kahdella tapaa:
1. Uurna-alueelta on mahdollista lunastaa uurnahautapaikka, johon voi laittaa muistomerkin.
2. Osa uurna-alueesta on tarkoitettu tuhkan sirottelulle, jolloin tuhkan tarkka sijainti ei ole omaisten tiedossa.