Tiedote hautakukista

Thursday, August 16, 2018

Tiedote Vanhalle hautausmaalle

Kesän 2018 sääolosuhteiden vuoksi Vanhan hautausmaan haudoille istutetuissa kukissa leviää home. Tästä johtuen seurakunta on joutunut poistamaan homeen leviämisen estämiseksi istutettuja kukkia hoitohautojen lisäksi myös sellaisilta haudoilta, jotka eivät ole seurakunnan hoidossa.

Niillä haudoilla, joissa on voimassa oleva hoitosopimus, seurakunta huolehtii kastelusta. Jotta voimme huolehtia parhaamme mukaan istutettujen kukkien kunnosta, pyydämme omaisia olemaan kastelematta hoitohautojen kukkia. Ylimääräinen kosteus on kuumuudesta huolimatta tällä hetkellä ongelma tietyissä osissa hautausmaata ja edesauttaa homeen leviämistä.

Tilanne on poikkeuksellinen ja valitettava, mutta pyrimme tekemään parhaamme istutuksien hoitamiseksi. Yhteydenottoihin haudanhoidosta vastaa kirkkoherranvirasto, myös hautausmaan työntekijät opastavat tarvittaessa paikan päällä.