JUMALANPALVELUSELÄMÄ

Seurakuntaelämän ja toiminnan keskus on jumalan-palvelus kirkossa pyhäpäivinä klo 10.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan kirkon vanhan perinteen mukaan messuksi.

Vaihtoehtoisesti toimitetaan sanajumalanpalvelus.

(kuva on vainajien muistoillasta)

Messussa kokoonnumme kirkkoon kiittämään Jumalaa elämän lahjasta, rukoilemaan elämämme tarpeita, kuulemaan Raamatun sanaa ja nauttimaan ehtoollista. Sana ja ehtoollinen välittävät meidän elämäämme Jumalan armon. Sanan ja ehtoollisen kautta Jumala siunaa meitä ja antaa meille uutta voimaa elämään.

Vastuu jumalanpalveluksesta kuuluu seurakunnalle. Tätä varten olemme koonneet jumalanpalveluksia varten avustusryhmiä, jotka vuorollaan papin ja kanttorin kanssa toteuttavat sen. Vapaaehtoisia avustajia on löytynyt hyvin, mutta tämä joukko toivottavasti myös koko ajan kasvaa. Vain yhdessä tekemällä jumalanpalveluksesta tulee yhteinen asia.

Avustajien tehtävänä on toivottaa kirkkoon tulijat tervetulleiksi, lukea Raamatun lukukappaleet, kantaa kolehti ja järjestää kirkkokahvit. Jos vapaaehtoisista löytyy laulajia, jumalanpalvelukseen voi aina liittää mukaan virisien lisäksi jonkin laulun.
Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tällaisen ryhmän toimintaan, täytä 'Vapaaehtoiseksi' -lomake tai ota yhteyttä seurakunnan pappeihin.

Jumalanpalveluksessa liitymme yhteen koko maailmanlaajuisen kirkon kanssa. Yhteinen uskontunnustus muistuttaa meitä siitä, että kirkon usko on kantanut menneitä sukupolvia vuosisatojen ajan tässä elämässä ja se kantaa tänään kaikkia, jotka siihen tunnustautuvat. Kirkon usko kantaa ja kannattaa yksityisen kristityn uskoa. Uskossamme emme ole yksin.

Savitaipaleen kirkko on valmistunut vuonna 1924. Kirkko luo juhlavat ja samalla sukupolvia yhdistävät puitteen seurakunnan jumalanpalveluselämälle.

Kirkkotaksia voi käyttää joka sunnuntai. Kyyti tilataan suoraan taksiyrittäjiltä (vähintään 2 henkilöä taksissa). Omavastuuosuuden (v. 2014 7,50/asiakas/menopaluu)taksi perii suoraan asiakkaalta ja laskuttaa loput seurakunnalta

Vapaaehtoiseksi

Raamattu