AIKUISET

Seurakunnan toiminta on kaikille avointa. Elämän eri vaiheissa tarpeet ja kiinnostuksen kohteet vaihtelevat. Savitaipaleen seurakunta tarjoaa aikuisille mm. allaolevia toimintamuotoja.

Tapahtumakalenterista löydät tarkemmat tiedot ja ajankohdat

Kinkerit
Kinkereitä pidetään kerran vuodessa kevätkaudella kinkeri-piireittän kylissä sekä seurakuntakodissa.Kinkerit ovat osa seurakunnan kristinopin opetusta.

Kinkereiden ohjelmaan sisältyy mm. kylän kuulumiset (kynttilän sytyttäminen vainajille, syntyneet, kylään/kylästä muuttaneet), virsi-, raamattu- ja katekismusopetusta, Yhteisvastuukeräyksen esittelyä, kylän vanhimman valinta ja seuraavan vuoden kinkereistä päättäminen.

Rippikoululaisten läksyjen kuulustelun voi järjestää kinkereiden yhteydessä. Muuten seurakuntalaisten osaamista tai lukutaitoa ei nykyisin enää kuulustella. Rohkeasti siis kinkereihin.

Raamattuopetusta

*Raamattuopetusillat ja -päivät

• Syys- ja kevätkaudella raamattuopetusiltoja seurakuntakodissa ja Pettilän kyläkeskuksesssa
  • Kansanlähetyspäivät
  • Sanan kevätpäivät
*Alfa-kurssi
Alfa-kussi on uudehko työmuoto, jossa tutustutaan kristinuskon sanomaan tai tutkitaan sen väitteitä
yhteisen aterian, raamattuluennon ja kahvin kera tapahtuvan ryhmäkeskustelun avulla.

*Raamattupiirit
  • Naisten raamattupiiri
  • Miesten raamattupiiri
  • NARU (nuorten ja nuorten aikuisten raamattupiiri)
  • Alfan jatkoryhmän raamattupiiri

Seurat
Sekä Savitaipaleen seurakunta että eri herätysliikkeet järjestävät seuroja seurakuntakodissa ja kodeissa.
Jos haluat pitää virsiseurat kodissasi, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon puh. 040 524 5400.

Muita seurakuntatilaisuuksia
  • Naisten päivät keväällä Marianpäivän aikaan, vieraana yleensä joku tunnettu puhuja
  • 50 vuotta sitten rippikoulunsa käyneiden tapaaminen (aloite tapaamiseeen tulee rippikoululaisilta itseltään, seurakunta avustaa)
  • Kirkkopyhiä eri ryhmille
  • Seurakuntaan muuttaneiden ilta loppukesästä Säkniemen kesäkodissa yhdessä Savitaipaleen kunnan kanssa
  • Avioliittojen uudelleen siunaamistilaisuus 2014

Kirkkokonsertit ja kirkkokuoro
Kanttori järjestää yhdessä aikuis- ja musiikkityön johtokunnan kanssa kirkkokonsertteja ympäri vuoden.
Kirkkokuoro harjoittelee talvikaudella ja avustaa  tietyissä jumalanpalveluksissa. Uudet kuorolaiset ovat aina tervetulleita mukaan.

Sanan ja kiitoslaulujen illat kirkossa
Illoissa lauletaan tuttuja, läheisiksi tulleita lauluja. Mahdollisuus myös rukouspalveluun.

Syntymäpäiväkäynnit
Pappi tai diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä 80-, 85-, 90-, 95-, 100- ja yli 100-vuotiaisiin seurakuntalaisiin syntymäpäivien merkeissä ja sopii  mahdollisesta tapaamisesta. 70- ja 75-vuotiaille järjestetään kummallekin ikärymälle oma yhteinen juhla seurakuntakodissa. Kaikista kotikäyntitoiveista voi ilmoittaa kirkkoherranvirastoon puh. 040 524 5400 tai suoraan työntekijälle.